Dagbesteding

Menu                     

Dagbesteding

Hierbij een voorbeeld van hoe een dag er uitziet bij Kinderopvang MiMi:
07.30 uur: De kinderen worden gebracht. Ik vind het heel belangrijk even een praatje te maken met de ouders/verzorgers om te weten te komen hoe het met het kind gaat. De kinderen kunnen gaan spelen of, als er nog gegeten moet worden, ga ik met ze aan tafel eten. Verder zorg ik ervoor, dat er speelgoed klaar staat om mee te spelen. Bijvoorbeeld teken- en knutselspullen, klei of een puzzel of spelletje.
08.15 uur: Eventueel kinderen naar school brengen. De oudere kinderen gaan zelf naar school toe.
09.00 uur: Er kan lekker gespeeld worden of de jongste kinderen, die nog even moeten slapen, breng ik naar bed.
10.00 uur: Ik ga voor het jongste kind een fruithapje maken en de oudere kinderen krijgen wat te drinken met of fruit of iets lekkers/koekje.
11.15 uur: Wij gaan een gezamenlijke activiteit doen. Bijvoorbeeld lekker naar buiten als dit mogelijk is: eendjes voeren, naar de speeltuin of een boodschap doen. Met slecht weer gaan wij binnen iets doen: knutselen, puzzelen, voorlezen, enz.
12.15 uur: Tijd voor het middageten. Gezamenlijk met de kinderen eten en drinken.
12.30 uur: De jongste kinderen gaan nog even slapen. Met de kinderen, die niet meer gaan slapen, doen wij een rustige activiteit. Bijvoorbeeld: puzzelen, kleuren, spelletje spelen of voorlezen.
14.30 uur: De kinderen, die slapen, worden wakker gemaakt, verschoond en aangekleed.
15.00 uur: De oudere kinderen worden uit school gehaald of komen zelf uit school naar mij toe. Wij gaan dan gezamenlijk aan tafel om wat te drinken met iets lekkers erbij.
15.30 uur: De kinderen mogen vrij spelen. De oudere kinderen maken hun huiswerk en als zij daarbij hulp nodig hebben, help ik ze. Als het mooi weer is, gaan wij naar de speeltuin of spelen in de achtertuin.
17.00 uur: Vanaf deze tijd tot 18.00 uur worden weer kinderen opgehaald. Ik bespreek dan met de ouders/verzorgers wat de kinderen deze dag hebben gedaan en meegemaakt.
Met baby’s houd ik rekening met hun eigen ritme thuis.